Cross tréning

Tréner: Denis Zeman
Kontakt na trenéra:
0911 134 283, xfit.deniszeman@gmail.com


Cross tréning je rychle sa rozrastajúci tréningový trend, ktorý v sebe spája prvky silového, aeróbneho a gymnastického tréningu. Jeho cieľom je rozvíjať funkčnú silu a dostať telo do maximálnej úrovne celkovej kondície, vďaka čomu budete zdraví, silní a vo forme. Posilní Vás aj po mentálnej stránke, vďaka čomu budete v živote ydolávať prekážky s menšími problémami. Cross tréning sa využíva aj vo výcviku policajtov, hasičov, či vojakov.
Do tréningu sú štatndardne zaraďované cviky z 3 kategórií: cvičenie so závažím (napr. drepy, mŕtve ťahy, tlaky na ramena......),  gymnastické cvičenia ( napr. kľuky, zhyby, výskoky na lavičku....) a opakujúce sa pohyby aeróbneho charakteru (beh, skákanie cez švihadlo, veslovanie.....)

Pri cross tréningu sa štandarne vykonáva niekoľko sérií jedného cviku, alebo kombinácia 2 cvikov z rozdielnych kategórií, alebo kombinácia 3 cvikov. Tréning má daný počet , sérií, opakovaní a snaha je odcvičiť za čo najkratší čas . Cvičíte naplno, pauza je keď uz nevládzete :)

Crosstréning prináša veľa výhod a pokroky sľubuje v respiračnej a aeróbnej odolnosti, všeobecnej vytrvalosti, sile, koordinácii, pružnosti, sile, rýchlosti, výbušnosti, presnosti, hlavne získanie lepšej kondície. Spomenúť treba aj veľmi  efektívny spôsob ako páliť tuky a nadobudnúť svalovú hmotu.

Pre začiatočníkov je to isto náročný tréning, je dobré mať predošlé skúsenosti s  cvičením.

crooss

LACTIVITY

© Lactivity 2020

© Lactivity 2020

Kontaktujte nás

0910 181 879 / info@l-activity.sk
Jelšová 2
Chorvátsky Grob–Čierna Voda, 900 25

+421 910 181 879 / info@l-activity.sk
Jelšová 2
Chorvátsky Grob–Čierna Voda, 900 25

Facebook

Sledujte nás na našom Facebooku!

Instagram

Sledujte nás na našom Instagrame!